En revolusjon innen byggeplass oppfølging

Oppfølging av byggearbeider på en byggeplass kan være resurskrevende i form av både tidsbruk og dokumentering. Det kan gjelde både byggherre, hovedentreprenør og underleverandører.


OpenSpace revolusjonerer oppfølging og dokumentasjon av fremdriften ved å "filme" byggeplassen med jevne mellomrom, samt koble 360˚ video til plantegning og BIM-modell av bygget. Resultatet blir en "side ved side" presentasjon av status, sammen med plantegning og BIM.


Like enkelt som det er genialt: Last byggetegninger inn i OpenSpace programvare, send en person ut på byggeplassen med et 360˚ kamera montert på sin hjelm, start OpenSpace appen på mobiltelefonen, gå gjennom bygget og "fang" opp visuelt slik bygget og fremdriften er i øyeblikket. 360˚ video og bilder blir automatisk koblet til riktig sted i plantegningen.

Gjenta operasjonen med jevne mellomrom og en får en helt reell og visuell dokumentasjon av fremdriften gjennom hele prosjektperioden, synkronisert med plantegning, dato og tid.


Spandèr knappe to minutt og se igjennom hele videoen nedenfor, du vil ikke angre!


En prosjektleder trenger da ikke lenger å reise ut til byggeplassen for inspeksjon så ofte som før, prosjektet kan følges fra kontorplass. Den som gjør opptakene kan være en som allerede er på plassen. Slik utnyttes resurser og mannskap bedre og en prosjektleder kan også håndtere flere prosjekter på samme tid.


"Hvordan så det ut i møterommet i 4. etasje før veggene ble kledd inn?"

-Svaret er enkelt: "Velg opptaket i kalenderen, gå til stedet ved å klikke på plantegningen og se selv."En sparer ikke bare tid og ressurser for prosjektleder, en reduserer også kraftig mulige tvister og diskusjoner rundt hva som er utført, og når.

Alle opptak og bilder kan også overleveres oppdragsgiver som en del av slutt-dokumentasjonen, være seg om du er under- eller hovedentreprenør.


Vil du vite mer om OpenSpace, eller hjelp til å komme i gang med en revolusjonerende pilot?

-Ta kontakt med Fjordane Engineering AS på e-post post@fjordeng.no

52 views0 comments